Wielerclub WTC Zeevogels De Haan

Welkom op de  website van WTC ZEEVOGELS DE HAAN VZW, een club van ruim 60 rijdende leden, neem daarbij de partners en kinderen en we bekomen een grote familie van over de 100 mannen, vrouwen en kinderen!

Wij zijn een wielertoeristen vereniging, opgericht in 1972. Onze wielerclub richt gezamenlijke ritten in met de koersfiets en de mountainbike.

Via deze website informeren wij leden én niet-leden over de werking van onze wielertoeristen vereniging:

• Ons fiets programma;
  • Het bestellen van kledij;
  • Mededelingen naar aanleiding van de bestuursvergaderingen;
  • Mededelingen naar aanleiding van de algemene vergadering in februari en oktober;
  • Informatie over onze jaarlijkse Sylvester VTT;
  • En natuurlijk nog veel meer.

WTC Zeevogels

Wij streven er naar om de website steeds actueel te houden. Met name tijdens ons zomerseizoen en in de aanloop naar het zomerseizoen toe, willen we haast wekelijks geïnteresseerden via deze website voorzien van actuele informatie. In het winterseizoen is deze website minder dynamisch; vooral een harde kern mountainbikers is actief op stroken en kerk wegels.

De vereniging maakt de laatste jaren een groei door, getuige het feit dat we in 10 jaar tijd zijn gegroeid van ruim 25 leden naar 70 actieve leden. Klik HIER om lid te worden in  6 stappen .

De komst van nieuwe leden heeft een verjonging met zich meegebracht; de gemiddelde leeftijd van onze leden is de laatste jaren gedaald van 56 naar 46 jaar. In het seizoen 2011 was ons jongste lid 17 jaar en zal ons oudste lid 73 jaar worden en we hebben we 4 vrouwelijke leden.

Seizoenen:

• Winterseizoen: 01 november - 01 maart
  • Zomerseizoen: 01 maart - 01 november

Ritten met de koersfiets:

• alle zondagen in het zomerseizoen; gezamenlijke start (08u30) (tot1april en na 15 september om 9.00u) aan de markt in De Haan en aankomst aan ons lokaal "Aan de Toren" te Vlissegem; De C-groep start steeds om 9.00u
  • alle zaterdagen in het zomerseizoen een gezamenlijke rit met vertrek om 08u30 aan de markt in De Haan; Men kan ook een toertocht of rally gaan rijden,
  • één tijdrit over maximaal 50 km;

Ritten met de mountainbike (MTB/VTT):

• alle zaterdagen in het zomerseizoen
  • alle zaterdagen en/of zondagen in het winterseizoen
  • de VTT die WTC Zeevogels jaarlijks organiseert

Alle geldige deelnames worden geregistreerd en tellen mee voor het clubkampioenschap.

Geïnteresseerden is het vrij om een drietal keer, bij wijze van kennismaking een rit mee te rijden. Mocht dit 'gastrijden' bevallen, dan kan je volwaardig lid worden. Een volwaardig lidmaatschap bedraagt 35 euro met alle voordelen die wij onze leden bieden. Leden genieten tijdens de rit van begeleiding door de baankapiteins met parcourskennis, de beschikking over een materiaalmeester en daarnaast natuurlijk het toffe gezelschap van de andere leden.
We verwachten altijd dat deelnemers een verzekering hebben die dekking geeft indien zij schade (materieel of lichamelijk) toebrengen aan een van de andere deelnemers, leden of gastrijders.